Kvalifikacijska odprava

Trasa kvalifikacijske odprave: Mariborska koča - Ruška koča - Tinčeva bajta - Bajgot - Koča na Klopnem vrhu - Pesek - Lovrenška jezera - Rogla - Pesek.

Srebrna stopnja je dodala še en dan, in sicer Koča na Pesku - Osankarica - Sveti Trije kralji - Veliko Tinje.

Pot za kvalifikacijsko odpravo smo načrtovali na Pohorju, in sicer smo svoje dvodnevno oziroma tridnevno »potepanje« po naravi začeli na Mariborski koči, bronasta stopnja je zaključila odpravo na Pesku, srebrniki pa smo končali v Velikem Tinju. Pot se nam je zdela manj zahtevna, verjetno ker smo bili nanjo boljše fizično pripravljeni. Pred samo odpravo smo se večkrat dobili, da smo si res uspeli pravilno razporediti vso hrano in opremo, ki smo jo morali nesti s sabo.

Prvi dan smo na cilj prispeli kar hitro, tako da smo imeli dovolj časa si pripraviti, poleg toplega obroka in šotorov, še taborni ogenj, ob katerem smo se družili vsi Mepijevci, in si spekli hrenovke, ter tudi pokovko.

Drugi dan smo si imeli priložnost ogledati Lovrenška jezera, prav posebno naravno znamenitost, ki je vredna ogleda. Ko smo prispeli na Kočo na Pesku, smo se srebrniki utaborili in si začeli pripravljati makarone z omako, Mepijevci bronaste stopnje pa smo jih na tem mestu že »zapustili«. Ponosni, zadovoljni, srečni - to so bile prve besede brončkov ob končani kvalifikacijski odpravi.

Srebrniki pa smo se, zaradi prevelike utrujenosti, kar zavili v spalne vreče in zaspali. Prebudili smo se v hladno, deževno in megleno jutro, in nihče ni bil razpoložen za pospravljenje tabora, kaj šele za nadaljevanje poti. Na srečo smo se kar hitro uspeli vstati, saj smo imeli tudi mokre šotore. Tako smo, oblečeni v pelerine, nadaljevali pot. Kljub dežju smo se med potjo zabavali, si zapeli kakšno pesem in z največjim nasmeškom prispeli na cilj.

Tekst: Nika Brance

Fantastičnih 5
Potujoče depresije